WorkJob akademin

WorkJob akademin

WorkJob Akademin är ett karriärutvecklingsprogram som riktar sig till nyanländ i Sverige och personer som befinner sig i början av sitt jobbsökande. Vi vet att det kan vara utmanade att befinna sig i början av karriären, extra tufft och utmanade att vara nyanländ i Sverige. Vi vet, vi har varit där. Därför har vi på WorkJob tagit fram ett förberedande karriärutvecklingsprogram som riktar sig till dig som är nyanländ som har olika utbildningar och ännu inte har något jobb samt dig som behöver introduceras för hur man på bästa sätt söker jobb. Vi talar väldigt många språk och kan därför hjälpa dig på flera språk. Har du en examen från tekniskt gymnasium, examen från högskola eller universitet då kan vi hjälpa dig och öka dina möjligheter och maximera dina chanser att komma in på arbetsmarknaden.

Vi kan inte garantera deltagarna jobb. Däremot lovar vi att dela med oss av vår kunskap och ge vårt stöd.

Rusta dig rätt för nästa steg i karriären

För att du ska kunna dra nytta av dina styrkor och erfarenheter på bästa möjliga sätt ingår både utbildning och personlig coachning i WorkJob karriärutvecklingsprogram. Du kan med fördel kombinera programmet med exempelvis praktikplats eller studier. Tänk på att det är obligatoriskt att delta på samtliga träffar. WorkJob kan inte garantera dig ett jobb, men vi lovar att ge dig vårt fulla engagemang och dela med oss av vår kunskap för att ta nyanlända kandidater närmare arbetsmarknaden. Dessutom får du träffa andra deltagare och chansen att utöka ditt nätverk.

Vem kan söka till WorkJobs karriärutvecklingsprogram?

WorkJobs karriärutvecklingsprogram är till för dig som är nyanländ i Sverige och studerar SFI eller grundläggande svenska och är redo att ta nästa steg i karriären. Vill du jobba inom industri, bygg, logistik, lokalvård eller annat spännande, utvecklande och omväxlande arbete? Då är karriärutvecklingsprogram något för dig. Programmet ska ge dig verktygen du behöver för att ta dig närmare ett jobb som passar just dig och dina erfarenheter.

Programmet består av fem utbildning och coachningstillfällen som genomförs och planeras av erfarna rekryterare.

Utbildning & Coachning

De fem utbildningstillfällen som erbjuds kommer att hållas kvällstid, både digitalt och på plats. Följande 5 områden kommer beröras:

  • CV
  • Personligt brev
  • Intervjutillfället
  • Mål och framtid
  • Jobbmatchning – söker du rätt typ av tjänster?

 

Vi vill skapa möjligheter för alla i början av karriären

Genom att hjälpa fler till en bra start på karriären vill vi på WorkJob ta vårt sociala ansvar och bidra till samhällsutvecklingen. Det är den viktigaste anledningen till att vi – på initiativ av våra fantastiska medarbetare – startade WorkJob karriärutvecklingsprogram.

Arbetsplatsen spelar en central och viktig roll för att vi människor ska känna tillhörighet. Idag tar det dock lång tid för nyanlända att etablera sig i Sverige. Därför är vi på WorkJob stolta över att få presentera WorkJob karriärutvecklingsprogram som ett initiativ som kan hjälpa fler på vägen till jobb. Vi vill skapa möjligheter för alla i början av karriären.

Vill du samarbeta med oss i denna viktiga fråga?

Välkommen att kontakta oss på WorkJob.